Офіційне відкриття проекту Twinning для Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України

17 березня 2016 року відбулася конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Допомога Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України у виконанні СФС зобов’язань відповідно до Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС».

Проект впроваджується Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України (далі – Держветфітослужба України) спільно із Державною продовольчою та ветеринарною службою Литовської Республіки та Інститутом експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале.

Із вступним словом захід відкрив, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, який підкреслив важливість підвищення рівня безпечності харчових продуктів як для населення так і експорту.

Голова Держаної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа підкреслив важливість реалізації проекту Twinning не лише для Держветфітослужби України, але й країни в цілому.

Від Представництва ЄС в Україні учасників конференції привітала  Перший Радник, керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Хуана Мера Кабейо та Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Й. В. Марюс Януконіс, а також заступник Голови дипломатичної місії Італійської Республіки в Україні Стефано Стучі, які висловили готовність з боку європейської сторони до всебічної підтримки реалізації проекту та подальшої співпраці.

Із вітальними промовами також виступили Директор Державної харчової та ветеринарної служби Литовської Республіки Йонас Міліус, науковий керівник Інституту експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе
ім. Дж. Капорале Джовані Савіні.

У свою чергу заступник директора Держветфітослужби України Олександр Вержиховський наголосив на високих досягненнях минулих проектів Twinning для Держветфітослужби України, а також коротко окреслив цілі нового проекту.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору програмно-технічного забезпечення Папаря Денис.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини