Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Засідання Робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів щодо етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування і підвищення їх кваліфікації у цій сфері

22 березня 2016 року відбулося засідання Робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів щодо етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування і підвищення їх кваліфікації у цій сфері.

Метою засідання було обговорення практичних питань розроблення та впровадження правил етичної поведінки в контексті реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування відповідно кращих міжнародних практик і досвіду.

У вступному слові Костянтин Ващенко окреслив поточний стан розроблення проекту Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, зокрема повідомив, що зазначений проект акта підготовлено з урахуванням вимог законів України 
від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» та від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII «Про запобігання корупції». Також враховано рамкові міжнародні документи, зокрема Модельний кодекс поведінки державних службовців.

У ході засідання Робочої групи було презентовано міжнародний досвід щодо законодавчого регулювання та формування етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, обговорено законодавство України в цій сфері. Крім того, учасниками була визначена структура проекту акта, визначені етичні принципи та окреслено змістове наповнення проекту акта.

Водночас члени Робочої групи підкреслили важливість розробки та впровадження тренінгів, які забезпечать систематичне підвищення рівня компетентності державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування з цих питань, сприятимуть практичному засвоєнню знань, розвитку умінь і навичок щодо етичної поведінки, уникнення корупційних ризиків.

У заході взяли участь представники Ради Європи, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Національного агентства з питань запобігання корупції, Проектного офісу Національної ради реформ, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції України, Національної академії державного управління при Президентові України, міжнародних проектів та програм, громадських організацій.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли участь директор Центру Марина Канавець та начальник відділу розвитку людських ресурсів Анжела Кукуля.

Довідково: Робоча група з розробки проектів нормативно-правових актів щодо етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування і підвищення їх кваліфікації у цій сфері створена наказом Нацдержслужби від 21 березня 2016 року № 61.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}1901{/gallery}

Підписатися на новини