Відбулося перше засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України

14 квітня 2016 року у Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України відбулося перше засідання наглядової ради проекту Twinning «Допомога в застосуванні СФС (санітарних і фітосанітарних) заходів у рамках угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом».

Проект впроваджується Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України спільно з Державною продовольчо-ветеринарною службою Литовської Республіки та Інститутом експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале (IZSAM), Італія.

Метою проекту є надання допомоги органам влади України в зближенні та гармонізації СФС заходів з нормами ЄС, а також в імплементації та реалізації законодавчої бази, що розширить можливості ведення торгівлі з країнами ЄС для українських виробників харчових і сільськогосподарських продуктів.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, який підкреслив важливість впровадження проекту Twinning в контексті реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. В свою чергу керівник проекту від країни-бенефіціара, заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Олександр Вержиховський, відзначив вагомий внесок партнерів проекту від країн-учасників консорціуму в рамках реалізації проекту. Голова департаменту національних і міжнародних проектів Інституту експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале (IZSAM), Італія, керівник проекту від держави-молодшого партнера Альберто Манкузонаголосив на важливості співпраці партнерів у рамках проекту з метою його успішної імплементації

Постійний радник проекту Твіннінг Петрас Мачюльскіспредставив квартальний звіт проекту, розповів про реалізовані заходи за усіма компонентами проекту та окреслив плани на наступний звітний період.

Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь у заході взяв керівник сектору з питань сільського господарства, безпечності харчових продуктів та земельної реформи, Енцо Даміані, заступник Директора Державної продовольчої та ветеринарної служби Литовської Республіки, керівник проекту від держави-члена ЄС Відмантас Паулаускас.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв заступник начальника відділу управління ресурсами діяльністю та розвитком Денис Папаря. 

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини