Відбулося засідання з відбору партнерів для реалізації проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

15 та 18 квітня 2016 року в Представництві Європейського Союзу в Україні відбулося засідання з відбору проектних пропозицій від країн-членів ЄС, які виявили бажання стати партнерами Міністерства інфраструктури України (Мініфраструктури України) у реалізації проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України у створенні умов для впровадження європейської моделі ринку послуг залізничного транспорту в Україні».

Впровадження проекту передбачає підвищення ефективності державного управління в умовах реформування залізничного транспорту і розвитку конкуренції відповідно до положень законодавства ЄС. Проект покликаний зміцнити потенціал Міністерства інфраструктури України у розробці політики щодо створення конкурентного ринку залізничного транспорту, встановлення вимог безпеки в залізничному секторі відповідно до європейських норм і стандартів, інтеграції української залізничної системи в транс'європейську транспортну мережу.

У ході зустрічей було розглянуто пропозиції щодо потенційного партнерства у рамках проекту Twinning, які були отримані від Франції, консорціумів країн у складі Іспанії та Литви, Польщі та Німеччини, а також Італії та Португалії.

У засіданнях взяли участь потенційні керівники та постійні радники проекту від згаданих вище країн, представники Мінінфраструктури України та Представництва Європейського Союзу в Україні, а також інші зацікавлені сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяли завідувач сектору координації Twinning Олеся Воронюк та головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина.

Довідково:

з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини