Відбулась місія експертів програми SIGMA до України з метою обговорення проектів підзаконних нормативно-правових актів до Закону України «Про державну службу»

З 13 по 15 квітня 2016 року проходила чергова місія європейських експертів програми SIGMA за участю головного радника програми SIGMA з питань організації та функціонування державного управління та державної служби Республіки Польща Войцеха Зелінські, колишнього директора Федеральної академії державної служби Федеративної Республіки Німеччина Анке Фрайберт та позаштатного експерта програми SIGMA Роберта Бартольда.

Експертну місію було організовано Нацдержслужбою, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні з метою обговорення проектів підзаконних нормативно-правових актів до Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII.

У ході експертної місії було обговорено загальні коментарі до проектів підзаконних нормативно-правових актів до Закону України «Про державну службу» щодо системи оплати праці державних службовців, осіб, що займають політичні посади та працівників патронатних служб. Крім того, було розглянуто  проекти підзаконних нормативно-правових актів щодо правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Під час заходу експертами програми SIGMA було представлено основні коментарі до підзаконних нормативно-правових актів та здійснено їх постатейний розгляд з  метою узгодження змістового наповнення.

У робочих засіданнях взяли участь експерти програми SIGMA, а також представники Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінекономрозвитку, Мінфіну, Мінсоцполітики, Нацдержслужби, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, члени Експертно-консультативної ради з питань реформування державної служби при Нацдержслужбі та інші. 

Довідково: програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management – програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою започаткування даної програми стала потреба у наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління. Вказана програма відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Допомога програми SIGMA у сфері модернізації системи державної адміністрації може надаватися шляхом:

- здійснення аналізу адміністративних структур;

- у розробці та впровадженні реформ адміністративної системи;

- здійснення аналізу запропонованих законопроектів та програм;

- організація навчання та обміну інформацією;

- підготовка планів технічної допомоги.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини