Здійснено перевірку готовності Антимонопольного Комітету до реалізації проекту Twinning в Україні

28 квітня 2016 року представники Адміністративного офісу програми Twinning перевірили готовність органу-бенефіціара до реалізації проекту Twinning «Підтримка інституційної спроможності Антимонопольного комітету України з проведення досліджень ринків та ефективності застосування конкурентного законодавства з метою наближення до стандартів ЄС».

Проект буде впроваджуватись партнерами від консорціуму країн Німеччини та Литви з метою підвищення прозорості та стабільності політики конкуренції України шляхом подальшого наближення національного законодавства до стандартів Європейського Союзу, покращення охорони правопорядку та пропаганди конкуренції, яка базуватиметься на основі тісної співпраці між органами державної влади, що формують державну політику у сфері конкуренції України та країн-членів ЄС.

Під час зустрічі надано практичні рекомендації щодо майбутньої імплементації вказаного проекту Twinning, зокрема щодо забезпечення належних умов для роботи європейських експертів в органі-бенефіціарі.

Разом з тим, представники Антимонопольного комітету України поінформували щодо процесу підготовки Twinning-контракту, орієнтовної дати його підписання та проведення конференції з нагоди відкриття вищезгаданого проекту.

Від Антимонопольного комітету України участь взяли начальник відділу міжнародних зв`язків та європейської інтеграції Департаменту конкурентної політики Удод Маргарита, заступник директора Департаменту – начальник відділу стратегічного аналізу та сприяння розвитку конкуренції Віктор Талах та провідний спеціаліст відділу міжнародних зв`язків та європейської інтеграції Департаменту конкурентної політики Тетяна Юрченко.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли заступник начальника відділу управління проектами Юлія Василько та головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 листопада
2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини