Навчальний візит делегації України до м. Гельсінкі, Фінляндської Республіки

У період з 17 по 20 травня 2016 року з навчальним візитом до м. Гельсінкі (Фінляндська Республіка) перебувала делегація України. Захід організовано Фінським інститутом державного управління (HAUS) спільно з Міністерством фінансів Фінляндської Республіки в рамках проекту «Представницька демократія, відкрите управління та ефективне електронне врядування» ініціативи ЄС «Східне партнерство»  (далі – проект PADOS).

Основною метою навчального візиту є ознайомлення з принципами державного управління, механізмами забезпечення електронного врядування, а також вивчення вимог та підходів до підвищення кваліфікації державних службовців Фінляндської Республіки.

18 травня 2016 року делегація України відвідала Інститут “HAUS” з метою ознайомлення з його основними завданнями та функціями, досвідом співробітництва з міжнародними проектами, принципами міжвідомчої взаємодії з органами державної влади, а також з основними підходами до підвищення кваліфікації державних службовців у Фінляндській Республіці. Разом з тим, у ході першого дня заходу було обговорено методику підвищення кваліфікації державних службовців, підходи до організації та проведення курсів підвищення кваліфікації для представників вищого корпусу державної служби, механізми здійснення аналізу потреб, а також змістове наповнення навчальних програм.

У ході другого дня заходу (19 травня 2016 року) учасники навчального візиту продовжили знайомство  з Інститутом "HAUS", зокрема ознайомились з основними підходами до організації тренінгів з питань управління персоналом та лідерства, принципами здійснення контролю за якістю наданих послуг, а також ознайомилися з механізмами організації дистанційного навчання та проведення курсів з питань електронного врядування.

У рамках візиту до Міністерства фінансів Фінляндської Республіки було представлено принципи реалізації державної політики, реформу державного сектору та механізми організації і функціонування державної служби.

20 травня 2016 року в рамках візиту до Міністерства юстиції Фінляндської Республіки було обговорено принципи електронної демократії як компоненту державного управління, законодавче підґрунтя для забезпечення електронного врядування та демократизації, а також питання отримання доступу до публічної інформації.

Участь у навчальному візиті взяли представники Національної академії державного управління при Президентові України та Нацдержслужби Юрій Ковбасюк та Валентина Негієвич відповідно.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу взяли участь Марина  Канавець, Валерій Саєнко та Інна Бєлобратова.

Довідково: Нацдержслужба є координатором впровадження проекту PADOS в Україні, основною метою якого є посилення прозорості та відкритості процесів прийняття рішень та державного управління, а також підтримка впровадження демократичних принципів управління в шести країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство». Проект реалізується у тісній співпраці фінської та естонської груп експертів, зокрема Фінським інститутом державного управління, Естонською дипломатичною школою (EDK), Академією електронного врядування (EGA), Центром розвитку та підготовки державних службовців (ATAK), а також Естонським центром Східного партнерства.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини