Офіційне відкриття проекту ЄС «Association4U/ Асоціація для України й для тебе»

19 травня 2016 року відбувся захід з нагоди офіційного відкриття проекту ЄС
«Association4U/ Асоціація для України й для тебе» («Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (далі – Проект ЄС).

З вітальними промовами захід відкрили віце-прем’єр міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Посол Європейського Союзу в Україні, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський та заступник Міністра Кабінету Міністрів – Директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Гнидуюк.

Ключовим бенефіціаром проекту є Урядовий офіс з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України, а також галузеві міністерства, центральні органи виконавчої влади та інші урядові інституції, що працюють над імплементацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Проект ЄС реалізовуватиметься у рамках Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (CIB) консорціумом на чолі з GFA Consulting Group з січня 2016 по січень 2019 року.

Проект ЄС спрямований на підвищення інституційної спроможності урядових установ України у виконанні їхніх зобов’язань у рамках імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Він передбачає технічну допомогу за чотирма напрямками:  

- наближення українського законодавства до законодавства ЄС;

- розвиток людських ресурсів;

- розробка та координація політик;

- зв’язки з громадськістю.

Проект ЄС передбачає залучення не лише європейських експертів, а й українських фахівців за «Програмою залучення фахівців для імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».

Також у заході участь взяли міжнародні експерти,  представники міністерств, центральних органів виконавчої влади, неурядових організацій, бізнес асоціацій, навчальних закладів та інші. Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла заступник начальника відділу управління проектами Юлія Василько.

Довідково: детальна інформація щодо проекту ЄС «Association4U/ Асоціація для України й для тебе» («Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» розміщена на офіційному веб-сайті: http://association4u.com.ua/.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини