Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Розпочався міжнародний форум «Взаємодія та співпраця органів державної влади та громадськості в рамках реалізації Угоди про асоціацію в країнах Східного партнерства»

30 червня 2016 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби розпочався міжнародний форум «Взаємодія та співпраця органів державної влади та громадськості в рамках реалізації Угоди про асоціацію в країнах Східного партнерства». Захід організовано Національним агентством України з питань державної служби, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за підтримки Естонського центру Східного партнерства в рамках Робочої групи «Реформа державного управління» Тематичної платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Основною метою цьогорічного міжнародного форуму є обговорення основних підходів до формування ефективної інформаційної політики держави та здійснення обміну кращими практиками налагодження взаємодії органів державної влади з громадськістю в умовах політики європейської інтеграції в країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство».

У вітальній промові Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, відзначила, що з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС з’явилася інституційна потреба у впровадженні діалогу з громадянським суспільством на основі партнерства. Результати системних та комплексних реформ, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Стратегією сталого розвитку «Україна – 2020» та Програмою діяльності Кабінету Міністрів України досягаються якраз за рахунок діалогу, як інституційного, так і неформального, з громадянським суспільством.

Водночас Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко зазначив, що форум є вже третім заходом, спільно організованим з Естонським центром Східного партнерства. Проведення подібних комунікативних заходів дозволить створити платформу для вироблення нових підходів і механізмів налагодження ефективної комунікації органів державної влади з громадськістю з актуальних питань європейської інтеграції, публічності щодо здійснення заходів, спрямованих на виконання Угоди про асоціацію, широкого залучення громадських організацій до формування та реалізації державної політики, що дозволить значно полегшити вирішення конкретних завдань на інтеграційному шляху України до Європейського Союзу.

Також з вітальним словом до учасників заходу звернулись заступник Глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко, експерт і головний радник з питань міжнародного співробітництва Естонського Центру Східного Партнерства Тійна Ілсен та Доброслав Довіат-Урбанський, Голова державної служби Польщі, які відзначили надзвичайну актуальність обраної теми та наголосили, що реформа державного управління та побудова публічної, професійної, політично неупередженої, ефективної, орієнтованої на громадян державної служби, яка функціонує в інтересах держави і суспільства, є одними з пріоритетних завдань, визначених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Програмою першого дня заходу передбачено проведення трьох панельних дискусій, у ході яких учасники отримають можливість ознайомитися з основними пріоритетами та механізмами покращення поінформованості громадськості з питань європейської інтеграції України та дослідити роль засобів масової інформації у цьому контексті. Разом з тим у ході панельних дискусій будуть розглянуті кращі методи та ефективні процедури взаємодії та партнерства між органами державної влади та громадянським суспільством на основі міжнародного досвіду, зокрема держав-членів ЄС та країн ініціативи ЄС «Східне партнерство».

За результатами міжнародного форуму буде розроблено спільний позиційний документ.

Участь у заході беруть представники центральних та місцевих органів державної влади України та інших країн ініціативи ЄС «Східне партнерство», представники країн ЄС, інститутів громадянського суспільства та провідних засобів масової інформації, міжнародних організацій, іноземні та вітчизняні експерти.

Довідково: важливою передумовою успішного впровадження Угоди про асоціацію є підтримка з боку громадськості та поінформованість всіх заінтересованих сторін, зокрема представників громадськості, бізнес спільнот та інших недержавних організацій України про переваги та основні виклики і загрози, пов’язані з процесом політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}1971{/gallery}

Підписатися на новини