Відбулося засідання з відбору партнерів проекту Twinning для Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

29 червня 2016 року в Представництві Європейського Союзу в Україні відбулося засідання з відбору проектних пропозицій від країн-членів ЄС, які виявили бажання стати партнерами Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) у реалізації проекту Twinning «Наближення законодавства України у сфері захисту рослин до законодавства ЄС. Удосконалення системи фіто санітарного контролю, який здійснюється в межах країни у сфері карантину та захисту рослин».

Впровадження проекту передбачає зміцнення спроможності для сталого використання продуктів захисту рослин, аналізу таких продуктів та їх залишків. Проект покликаний підвищити рівень захисту прав споживачів, покращити можливості для торгівлі продовольством та харчовими продуктами, зміцнити інспекційні спроможності на основі передової практики згідно з ISO 17020, зменшити побічні ефекти для рослин та довкілля, а також підвищити обізнаність населення зі сталим використанням високоякісних продуктів захисту рослин.

У ході зустрічі було розглянуто пропозиції щодо потенційного партнерства у рамках проекту Twinning, які були отримані від консорціумів країн у складі Латвії, Литви та Німеччини, а також Італії та Польщі.

У засіданнях взяли участь потенційні керівники та постійні радники проекту від згаданих вище країн, представники Держпродспоживслужби та Представництва Європейського Союзу в Україні, а також інші зацікавлені сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяла головний консультант відділу управління проектами Алла Домаскіна.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини