Розпочалася експертна місія TAIEX на тему: “Управління системою професійного навчання державних службовців”

23 березня 2017 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні розпочалася дводенна експертна місія у рамках TAIEX на тему: “Управління системою професійного навчання державних службовців” організована у співпраці Європейської Комісії та Національного агентства України з питань державної служби.

Метою експертної місії є здійснення обміну кращими практиками щодо управління системою професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, що сприятиме розробці пропозицій для внесення змін до нормативно-правових актів, які регулюють діяльність зазначеної системи, в контексті реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в Україні.

У вступному слові заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби Андрій Заболотний висловив щиру подяку експертам із Великобританії та партнерам з Представництва Європейського Союзу в Україні. Під час виступу він наголосив на актуальності експертної місії в контексті підготовки нової концепції реформування системи професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Енн-Марі Булл та Іан Хескет, експерти Європейської Комісії з питань управління людськими ресурсами, ознайомили присутніх з основними підходами формування мережі навчальних закладів системи професійного навчання публічних службовців, аспектами проходження служби та забезпечення безперервного професійного розвитку. Також були розглянуті питання фінансування системи професійного навчання державних службовців.

Олександр Глазков, начальник Відділу організації професійного навчання Національного агентства України з питань державної служби окреслив основні напрями реформування системи підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Тетяна Токарчук, начальник Управління фінансів та бухгалтерського обліку Національного агентства України з питань державної служби, ознайомила присутніх з питаннями щодо фінансування професійного навчання державних службовців в Україні.

В експертній місії TAIEX участь взяли представники міністерств, вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини