Відбулася експертна місія TAIEX на тему: Управління системою професійного навчання державних службовців

23-24 березня 2017 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні проходила дводенна місія у рамках ТАІЕХ на тему: Управління системою професійного навчання державних службовців.

Метою експертної місії стало обговорення питань щодо управління системою професійного навчання публічних службовців, обмін кращими практиками, які сприятимуть розробці пропозицій для внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.

Впродовж другого дня Іан Хескет, експерт Європейської Комісії з питань HRM, поділився досвідом щодо оцінювання потреб у навчанні, змісту і процедури підготовки навчальних програм.

Енн-Марі Булл, експерт Європейської Комісії з питань HRM, ознайомила зі стандартами професійного розвитку публічних службовців та рамкою компетентностей публічної служби.

Марина Білинська, віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України, презентувала підходи до реалізації парадигми “Навчання протягом професійного життя” в публічній службі, сучасні тренди освітніх програм галузі знань “Публічне управління та адміністрування” та основні підходи до формування національних стандартів професійного навчання публічних службовців.

Людмила Рикова, заступник начальника Відділу організації професійного навчання Національного агентства України з питань державної служби, висвітлила процедуру вивчення потреб державних службовців у професійному навчанні.

Леся Прудиус, заступник директора Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів - начальник відділу програмного забезпечення та інноваційних технологій, ознайомила з питаннями розробки та впровадження Стандартів підвищення кваліфікації державних службовців.

В експертній місії TAIEX участь взяли представники міністерств, вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ<

 

/p>

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини