У м. Тбілісі, Грузія, відбувся міжнародний семінар у рамках інструмента TAIEX на тему: «Боротьба з насильством проти жінок та розширення прав органів з питань рівності»

З 6 по 7 квітня 2017 року у м. Тбілісі, Грузія, відбувся міжнародний семінар у рамках інструмента TAIEX на тему: «Боротьба з насильством проти жінок та розширення прав органів з питань рівності», який організовано Офісом народного захисника в Грузії спільно з Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань юстиції та Європейською мережею органів з питань рівності.

Метою заходу є обмін кращими практиками країн-членів ЄС з питань боротьби проти насильства стосовно жінок, зокрема домашнього насильства, а також розширення повноважень органів у справах рівноправності в країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», що сприятиме підвищенню обізнаності та поширенню знань щодо насильства над жінками.

З вітальним словом до учасників міжнародного семінару звернулися Народний захисник Грузії Уча Нануашвілі та заступник Голови Представництва ЄС в Грузії з питань співпраці Кайдо Сірель.

У рамках заходу були розглянуті положення Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція), яка ратифікована Грузією, Молдовою та Україною.

У другий день заходу практичним досвідом з питань боротьби з насильством щодо жінок поділились представники країн Східного партнерства. Зокрема, представник Міністерства внутрішніх справ Білоруської Республіки Алєг Каразєй наголосив на необхідності розробки профільного законодавства у згаданій сфері, а представник Офісу Народного захисника Грузії Ана Ілурідзе висвітлила найяскравіші досягнення своєї країни на шляху імплементації Стамбульської конвенції.

Досвідом України у сфері боротьби з насиллям щодо жінок поділились завідувач сектору ґендерної рівності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Мирослава Дігтяр та головний спеціаліст Департамент сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Віра Мартинюк.

У міжнародному семінарі взяли участь представники Азербайджану, Бельгії, Білорусі, Вірменії, Грузії, Іспанії, Молдови, Португалії, Хорватії та України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході учаcть взяла головний консультант сектору координації ТАІЕХ відділу управління проектами Домаскіна Алла.  

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини