Семінар щодо ефективного впровадження і використання інструментів Twinning і TAIEX

17 травня 2018 року у Національному агентстві України з питань державної служби (НАДС) відбувся семінар щодо ефективного впровадження і використання інструментів Twinning і TAIEX.

Захід організовано НАДС спільно з Представництвом ЄС в Україні за участі представників Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення – керівника команди Twinning Клауса Леха та координатора проектів TAIEX Міхая Келлера, з метою підвищення рівня обізнаності органів державної влади України у рамках використання та залучення інструментів Twinning і TAIEX, ознайомлення з основними новаціями та правовими засадами реалізації проектів Twinning.

У вітальному слові Голова НАДС привітав учасників з нагоди відкриття заходу і наголосив на необхідності залучення міжнародної технічної допомоги як складової ефективного впровадження реформи державного управління та державної служби. Разом з тим, було зазначено, що НАДС як координатор впровадження інструментів інституціональної розбудови Twinning і ТАІЕХ продовжує плідну роботу щодо реалізації проектів та заходів у рамках вищезазначених інструментів в Україні, а також підкреслено, що органи державної влади демонструють високу зацікавленість в залученні технічної допомоги для наближення їх діяльності до найкращих європейських практик та стандартів. 

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець представила досвід впровадження європейських інструментів Twinning, TAIEX та програми SIGMA в Україні, а також презентувала мультимедійний ролик щодо механізму впровадження інструменту ТАІЕХ.

Протягом семінару учасники обговорили ключові аспекти міжнародного співробітництва, залучення та використання інструментів інституціональної розбудови Twinning і TAIEX. Клаус Лех ознайомив присутніх з основними результатами
20-річного досвіду впровадження інструменту Twinning та основними новаціями реформи Twinning, зокрема ключовими рекомендаціями щодо підготовки Twinning контрактів, а також викликами, що виникають в рамках організації інформаційної кампанії.

У свою чергу, Міхай Келер ознайомив учасників заходу з практичними аспектами залучення та використання зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках інструменту TAIEX.

У семінарі взяли участь представники Європейської Комісії, Представництва Європейського Союзу в Україні, представники органів державної влади України та інші.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України
від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. НАДС також є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини