Сімнадцяте засідання Робочої панелі «Врядування та реформа державного управління» (м. Стокгольм, Королівство Швеція)

04 грудня 2019 року у м. Стокгольм (Королівство Швеція) завершилось дводенне Сімнадцяте засідання Робочої панелі «Врядування та реформа державного управління» Тематичної платформи 1 «Зміцнення інститутів та забезпечення належного врядування» ініціативи ЄС «Східне Партнерство».

Чергове засідання Робочої панелі було присвячене обговоренню питань формування всеохоплюючої та обґрунтованої політики.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся заступник керівника відділу Грузії, Молдови та транскордонного співробітництва Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Ніколас Кендрович, керівник відділу Східного партнерства, регіонального співробітництва та Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Аудроне Перкаускіне, державний секретар Швеції з питань міжнародного співробітництва в галузі розвитку Пер Олссон Фрід, які привітали учасників засідання з нагоди його відкриття та наголосили, що заходи, організовані в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство», виступають унікальною можливістю для обміну кращим досвідом в контексті реалізації пріоритетних реформ.

У ході засідання першого дня заходу учасники ознайомилися з досвідом Грузії, Молдови та кращими практиками Швеції щодо ролі статистики та даних у формуванні всеохоплюючої та обґрунтованої політики. Також, протягом першого дня заходу директор соціологічного агентства FAMA Мар'яна Малачівська-Данчак та координатор проекту Академії Фольке Бернадотта Юлія Седик представили програму Фольке Бернадотта «Оцінка верховенства права в місцевому управлінні в Україні».

Під час другого дня заходу в рамках тематичної сесії 4 «Участь громадськості в процесі формування політики» перший заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби  Володимир Купрій виступив з презентацією «Методологія оцінки діяльності органів виконавчої влади за напрямом «Взаємодія з громадськістю». Також учасники заходу мали змогу ознайомитися з досвідом Азербайджану та Білорусії.

У рамках засідання також було обговорено наступні кроки та заплановані ініціативи щодо досягнення цілей 2020 року.

У засіданні Робочої панелі взяли участь представники країн-членів ініціативи ЄС «Східне партнерство», представники органів державної влади країн-членів ЄС та громадськості.

Довідково: з 2011 року Україна, за безпосередньої участі НАДС, бере активну участь у діяльності Робочої панелі «Врядування та реформа державного управління» і постійно відвідує засідання Робочої панелі та заходи, організовані країнами-членами Східного партнерства. Така співпраця сприяє виконанню НАДС поставлених завдань, зокрема забезпеченню формування та реалізації єдиної державної політики у сфері державної служби, у тому числі здійснення функціонального управління державною службою, розроблення заходів щодо підвищення ефективності державної служби тощо.

Діяльність Робочої панелі спрямована на такі напрями:

  • «Державна служба, державні установи та їх функції (управління людськими ресурсами, загальні засади прийняття та проходження державної служби, нормативно-правові акти)»;
  • «Прозорість, електронне урядування та захист даних»;
  • «Децентралізація місцевих / регіональних органів державної влади»;
  • «Ефективне управління технічною допомогою» (з 2012 року Україна – країна-лідер).

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини