Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський союз

Колегія Європейської Комісії офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в ЄС. Про це заявила президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн 17 червня 2022 року на брифінгу в Брюсселі.

За словами президентки Європейської Комісії «Комісія рекомендує Раді, по-перше, надати Україні європейську перспективу і по-друге - надати статус кандидата. Звичайно, з розумінням, що країна виконає певний набір подальших важливих реформ».

Президентка ЄК підкреслила, що Україна значно просунулась у досягненні стабільності інституцій, які гарантують демократію, верховенство закону, права людини, повагу та захист меншин; зберегла хороші макроекономічні показники, продемонструвавши стійкість макроекономічної та фінансової стабільності, що заслуговує на увагу, але при цьому потребує продовження амбітних структурних економічних реформ.

У документі ЄК окремо уточнюється перелік вимог до України, які мають бути виконані. ЄК відстежуватиме прогрес України у виконанні цих кроків і звітуватиме про них разом із детальною оцінкою країни до кінця 2022 року.

Остаточне рішення буде ухвалено на саміті ЄС 23-24 червня.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини