У НАДС розпочали онлайн-навчання за програмою «Проведення ґендерного аудиту в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування»

4 липня 2022 року у Національному агентстві України з питань державної служби спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Українською школою урядування за підтримки та сприяння Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики та проєкту ООН Жінки в Україні стартувало навчання для державних службовців за програмою «Проведення ґендерного аудиту в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування».

 З вітальним словом до учасників навчань звернулася Голова НАДС Наталія Алюшина, зауваживши, що наразі вкрай важливо не втратити досягнення у сфері ґендерної рівності і навіть розширювати можливості впровадження принципів рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у публічному управлінні.

Так, завданнями і ключовими показниками результативності, ефективності та якості службової діяльності державних службовців, які займають посади державних секретарів міністерств та керівників центральних органів виконавчої влади, на 2022 рік передбачено проведення ґендерного аудиту апаратів міністерств та центральних органів виконавчої влади (розпорядження КМУ від 29 грудня 2021 року № 1778-р та № 1779-р).

У зв’язку з цим НАДС спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Українською школою урядування за підтримки та сприяння Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики, Міністерства соціальної політики України та проєкту ООН Жінки в Україні було розроблено програму «Проведення ґендерного аудиту в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування».

Наталія Алюшина подякувала за експертну підтримку та сприяння в організації і проведенні навчань Представництву ООН Жінки в Україні.

Програмна спеціалістка ООН Жінки Галина Мещерякова також привітала учасників та побажала успіхів на шляху утвердження в системі державної служби принципів партнерства, недискримінації та збалансованої участі в прийнятті управлінських рішень.

Наразі учасниками навчання за вищевказаною програмою стали більше 350 державних службовців категорій «А», «Б» та «В» із 48 державних органів. Дводенні вебінари для членів робочих груп з проведення ґендерного аудиту в міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади відбуватимуться у формі обговорення актуальних питань та розв’язання практичних вправ.

Метою навчання є отримання практичних знань щодо основних підходів, інструментів та механізму проведення ґендерного аудиту в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування.

Учасники матимуть змогу засвоїти навички інтеграції ґендерних принципів у політику, стратегії, програмні документи та документи з поточної діяльності. Попрактикують уміння щодо визначення пріоритетних напрямів для вдосконалення діяльності органів державної влади із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

За результатами учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини