Відбулася зустріч з представниками Японського агентства міжнародного співробітництва

01 лютого 2023 року відбулася зустріч представників Посольства Японії в Україні, Японського агентства міжнародного співробітництва, Національного агентства України з питань державної служби та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу щодо співпраці в рамках професійного навчання державних службовців за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва.

Під час зустрічі сторонами було визначено напрями співпраці, спрямовані на підвищення рівня кваліфікації державних службовців за різними сферами діяльності, зокрема щодо впровадження та використання HR-інструментів, діджиталізації державного управління та оплати праці на основі класифікації посад.

Також учасники зустрічі обговорили перспективи та можливості співробітництва щодо навчання державних службовців у довгостроковій перспективі. У контексті майбутньої співпраці та реформування державного управління японська сторона висловила зацікавленість у наданні допомоги з огляду на свій досвід із застосування кращих практик у сфері державної служби та поширення інноваційних підходів до розвитку публічного сектору.

В свою чергу, представники Японського агентства міжнародного співробітництва презентували досвід та перспективи залучення допомоги в межах короткострокових та довгострокових програм, яка сприятиме економічному і соціальному зростанню країни.

Зустріч сприяла плідному та партнерському обговоренню перспектив подальшої співпраці з метою інституціоналізації процесу організації навчання та підвищення кваліфікації державних службовців за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва.

Довідково: Відповідальною установою за організацію професійного навчання визначено Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. Центр має значний досвід співпраці з інституціями країн-членів Європейського Союзу, міжнародними організаціями, програмами та проєктами міжнародної технічної допомоги та є координатором інструментів інституціональної розбудови Twinning і TAIEX в Україні.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини