Україна зацікавлена у запровадженні спільних проєктів технічної допомоги Євросоюзу Twinning з державами-членами ЄС, – Ольга Стефанішина

 

 

 

Ольга Стефанішина у Брюсселі зустрілась з урядовцями Литви і Польщі.

27 березня 2023 року в межах поїздки Віцепрем’єрки відбулась робоча зустріч із Канцлером Уряду Литви Гєдре Бальчітіте та Заступницею міністра закордонних справ Литви з питань ЄС Йовітою Нелюпсене.

Як зазначила Ольга Стефанішина, Україна зацікавлена у запровадженні спільних проєктів технічної допомоги Євросоюзу Twinning з державами-членами ЄС за низкою напрямків, зокрема і Литовською Республікою.

Проєкти Twinning мають на меті допомагати країнам-бенефіціарам покращувати та підсилювати адміністративне функціонування органів державної влади, їх структуру, людські ресурси, управлінський потенціал, що має сприяти імплементації законодавства ЄС.

«Я хочу зосередитись на конкретних сферах, які могла б охопити Литва за допомогою інструменту Twinning. Ці проєкти дають відчуття політичної залученості з одного боку, а з іншого боку, це дуже чітка і конкретна допомога», –сказала Віцепрем’єрка.

За словами Гєдре Бальчітіте, Литва могла б поділитись з Україною, зокрема, досвідом щодо роботи з інституціями ЄС, які працюють з грантами та фінансовими інструментами.

Структурування співпраці для розвитку інституційних спроможностей та експертизи України у сфері європейської інтеграції було також у фокусі розмови Ольги Стефанішиної з Міністром у справах Європейського Союзу Польщі Шимоном Шинковським вель Сенком.

Окрему увагу польські та литовські співрозмовники приділили питанням, пов’язаним із підтримкою нашої держави в умовах російської повномасштабної війни, а також з повоєнною відбудовою та відновленням України.

Віцепрем'єрка подякувала представникам обох держав за незмінну та потужну підтримку України, зокрема на шляху реформ та європейської інтеграції.

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини