Відбувся онлайн семінар в рамках TAIEX на тему «Функціонування державної служби в кризовий та пост кризовий періоди»

05-06 квітня 2023 року в рамках інструменту TAIEX відбувся семінар на тему  «Функціонування державної служби в кризовий та пост кризовий періоди», бенефіціаром якого виступило Національне агентство України з питань державної служби.

Захід був ініційований НАДС з метою ознайомлення з досвідом європейських країн та пошуку оптимальних шляхів для України щодо ефективного функціонування органів державної влади, оптимізації їх повноважень та структури, збереження кадрового потенціалу державної служби, а також професіоналізації державних службовців у воєнний та пост воєнний періоди.

З вітальною промовою до учасників звернулася Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина, яка зазначила, що досвід інших країн може стати у нагоді задля утримання спроможності і функціональності державної служби. Це у свою чергу забезпечує керованість державою у вкрай несприятливих умовах. Адже такий досвід може бути адаптивним щодо викликів, з якими зіткнулася Україна.

Впродовж двох днів учасники семінару мали можливість ознайомитися з досвідом таких європейських країн як Хорватія, Греція та Литва. Спікери заходу, а саме Христос Петсімеріс – начальник відділу міжнародних відносин МВС (Греція), Реда Рекасьєне – Канцлер Державного управління захисту прави споживачів (Литва) та Томіслав Мічетич – начальник служби Міністерства юстиції та державного управління (Хорватія) представили досвід своїх країн у подоланні світової фінансової кризи, обговорили питання механізмів комунікації між владою і суспільством в умовах нестабільності, управління впливом на державну службу, скорочення фінансування державних установ, надання адміністративних послуг, а також основи кризового менеджменту.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини