Відбулось засідання Робочої групи «Реформування державного упраління» в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство»

16 жовтня 2014 року у м. Тбілісі (Грузія) відбулося засідання робочої групи «Реформування державного управління» тематичної платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство» (далі – засідання Робочої групи).

Метою зазначеного заходу було обговорення робочої програми на 2014-2017 роки, зокрема стан виконання Робочого плану у 2014 році.

У ході засідання учасники мали можливість ознайомиться із досвідом Грузії щодо доступу до інформації та забезпечення прозорості під час декларування доходів, Чеської Республіки щодо розробки закону про публікації контрактів в Інтернеті, а також новими особливостями законодавства ЄС щодо прозорості у сфері державних закупівель.

Також під час засідання Робочої групи експерт програми SIGMA представив результатами порівняльного дослідження професіоналізації державної служби у Вірменії, Азербайджані, Грузії, Молдові та Україні.

   Від Української сторони у засіданні взяли участь завідувач сектору координації Twinning відділу управління проектами Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Ян Якущенко та виконавчий директор Творчого центру ТЦК, координатор робочої групи української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства Володимир Купрій

   Ян Якущенко розповів про заходи, заплановані Нацдержслужбою України на 2014 рік, зробивши акцент на проведенні Восьмої регіональної конференції з питань інституційної розбудови у сфері «Ефективне управління технічною допомогою», країною лідером якої виступає Україна.

За результатами засідання буде підготовлено протокол і розіслано учасниками Робочої групи для його подальшого погодження.

 

Довідково: У травні 2011 року на черговому засіданні платформи №1 «Демократія, належне врядування та стабільність» в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство» було створено окрему робочу групу «Реформування державного управління», створення якої надало можливість на експертному рівні обмінюватися найкращими практиками та досвідом країн-членів ЄС та східних партнерів у впроваджені реформи державного управління. України виступає країною-лідером у сфері Робочої групи «Ефективне управління технічною допомогою».

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини