Відбулися тренінги з питань вивчення нового законодавства про державну службу

1-5 липня 2013 року в Національному агентстві України з питань державної служби проведено серію тренінгів з питань розроблення та впровадження профілів професійної компетентності посад державної служби та виконання Державної цільової програми розвитку державної служби на період до 2016 року.

Тренінги проходили в рамках Модулю 1 «Визначення вимог до рівня професійної компетентності державних службовців та оцінювання результатів їх діяльності», який є одним із чотирьох модулів Тренінгової програми з питань вивчення нового законодавства про державну службу в Україні у 2013 році.

Модуль складався з трьох частин:

-       компетентнісно орієнтована система управління персоналом на державній службі України як механізм для надання кваліфікованих державних послуг;

-       розроблення профілів професійної компетентності посад державної служби;

-       основні положення Державної цільової програми розвитку державної служби на період до 2016 року.

Під час тренінгів було висвітлено питання щодо:

-          основних положень та новел Закону України від 17 листопада 2011 року № 4050-VI «Про державну службу»;

-          визначення та сутності поняття компетенцій, компетентності та профілю професійної компетентності посади державної служби;

-          застосування компетентнісного підходу до управління людськими ресурсами на державній службі;

-          розробки профілів професійної компетентності посад державної служби та визначення вимог до рівня професійної компетентності осіб, які претендують на зайняття посад державної служби;

-          класифікації посад державної служби;

-          основних положень та новацій Державної цільової програми розвитку державної служби на період до 2016 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2013 року № 350.

Програма тренінгів передбачала проведення ділових ігор і дискусій.

Тренерами Модулю 1 виступили працівники Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Анжела Кукуля, завідувач сектору управління персоналом на державній службі експертно-аналітичного відділу, та Фаїна Козирєва, начальник відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком.

Учасниками тренінгів стали голови місцевих державних адміністрацій та їх заступники, заступники керівників апаратів обласних державних адміністрацій, керівники та заступники керівників кадрових служб, керівники та заступники керівників структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, представники апаратів судів.

 

Довідково.

Тренінгова програма з питань вивчення нового законодавства про державну службу в Україні розроблена та реалізовується з 2012 року.

Тренінгова програма на 2013 рік складається з чотирьох модулів: «Визначення вимог до рівня професійної компетентності державних службовців та оцінювання результатів їх діяльності», «Новації законодавства України про державну службу», «Стратегічне управління людськими ресурсами на державній службі» та «Зв’язки з громадськістю. Взаємодія в контексті державного управління» і триватиме протягом липня-листопада 2013 року відповідно до плану-графіка.

У 2012 році учасниками Тренінгової програми стали 150 осіб, у 2013 році заплановано провести навчання 313 державних службовців першої-четвертої категорії посад міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також державних органів, на які поширюється дія Закону України
«Про державну службу».

Організаторами Тренінгової програми є Національне агентство України з питань державної служби, Школа вищого корпусу державної служби та Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини