Відбулося спільне ознайомче засідання в рамках місії експертів ЄС щодо виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму

2 вересня 2013 року в приміщенні Представництва Європейського Союзу в Україні відбулося спільне ознайомче засідання із загальних аспектів та цілей місії європейських експертів з представниками органів державної влади України. Це стало початком оціночної місії експертів  ЄС в Україні з метою оцінки прогресу в імплементації першої (законодавчої) фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму, яка триватиме до 6 вересня.

Під час зустрічі було обговорено основні досягнення, представлені у третій доповіді України про прогрес у виконанні законодавчої фази Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для громадян України. За результатами оцінки виконання першої фази вже в кінці вересня цього року в Брюсселі відбудуться переговори щодо переходу до другої фази зазначеного Плану дій.

У засіданні взяли участь заступник Міністра закордонних справ України –  керівник апарату Андрій Олефіров, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, експерти ЄС та представники заінтересованих органів виконавчої влади.

Від Нацдержслужби України участь в засіданні взяли в.о. заступника директора Адміністративного офісу Twinning,завідувач сектору координації проектів Twinning Ірина Лучинська та завідувач сектору управління людськими ресурсами відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Олена Тороканець-Турченко.

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини