Відбулась робоча зустріч в. о. Голови Нацдержслужби України Ю. Ковалевської з експертом програми SIGMA з питань державних закупівель Даніелем Іварссоном

18 грудня 2013 року у приміщенні Нацдержслужби України відбулась робоча зустріч в. о. Голови Нацдержслужби України Ю. Ковалевської з експертом програми SIGMA з питань державних закупівель Даніелем Іварссоном.

Під час зустрічі учасники обговорили питання щодо проведення 22-24 січня 2014 року конференції з питань державних закупівель у рамках ІЄСП для країн східного регіону.

Співорганізаторами заходу є програма SIGMA та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за участю Антимонопольного комітету України та представництва Європейського Союзу в Україні.

Метою конференції є підвищення обізнаності щодо необхідності удосконалення принципів і засобів правового захисту, яких необхідно дотримуватись в процесі здійснення державних закупівель та ознайомлення з останніми змінами та доповненнями у законодавстві ЄС у цій сфері.

Юлія Ковалевська подякувала пану Даніелю Іварссону за проведену роботу та висловила готовність Нацдержслужби України сприяти у проведенні вищезгаданого заходу. Крім того, наголосила на посиленні співробітництва Нацдержслужби України з програмою SIGMA у рамках реформування державної служби.

 Довідково: програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management) створена за ініціативи ОЕСР та ЄС і є одним із найпрестижніших аналітичних центрів, який відіграє ключову роль у підготовці країн – кандидатів до вступу до ЄС та підтримці реформи державного управління.

Метою Програми є сприяння модернізації систем державного управління країн Центральної та Східної Європи шляхом проведення аналізу законопроектів, адміністративних структур, організації навчання тощо.

Сфери залучення програми SIGMA:

  • державне управління та державна служба;
  • управління державними фінансами, включаючи бюджетну політику, фінансовий менеджмент і контроль, внутрішній і зовнішній аудит;
  • державні закупівлі;
  • адміністративні послуги.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини