Офіційне закриття проекту Twinning для Мінінфраструктури України

22 квітня 2014 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулася конференція з нагоди закриття проекту Twinning «Координація і розвиток мультимодального транспорту та логістичних процесів в Україні», що впроваджувався спільно з Міністерством екології, сталого розвитку та енергетики Французької Республіки.

Метою згаданого проекту є підвищення конкурентоспроможності української економіки шляхом розвитку сталої та ефективної транспортної системи.

Захід розпочався із промови заступника Міністра інфраструктури України-керівника апарату Володимира Корнієнка, який наголосив на необхідності подальшого поглиблення результатів проекту Twinning. У свою чергу Перший радник Посла, Керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Представництва Європейського Союзу в Україні Хосе Роман Леон Лора підкреслив важливість розвитку співробітництва у транспортній сфері між ЄС та Україною, особливо у контексті нещодавнього підписання частини положень Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Із вітальною промовою також виступив Посол Французької Республіки в Україні пан Ален Ремі, який висловив готовність з боку Французької Республіки і надалі продовжувати тісне співробітництво з українськими партнерами. Також, у ході заходу директор Департаменту координації політики розвитку інфраструктури та туризму Микола Снітко наголосив на важливості участі молодих спеціалістів та вищих навчальних закладів у даному проекті, що дозволить зберегти довгостроковість результатів та напрацювань проекту.

Від Національного агентства України з питань державної служби із промовою виступила заступник директора Адміністративного офісу програми Twinning Анастасія Терех, яка привітала учасників заходу із успішним завершенням проекту та розповіла про основі тенденції та досягнення інструмента Twinning в Україні.

В рамках конференції також виступили лідер проекту від Французької Республіки Ерік Хойруп та  постійний радник проекту Крістоф Шеве, які здійснили загальну оцінку проекту та його результатів та у своїй презентації детально зупинились на кожному із компонентів проекту.

Крім представників Мінінфраструктури України у заході також взяли участь представники ADETEF в Україні, Укрзалізниці, Українського Державного Центру транспортного сервісу «Ліски» та проектів міжнародної технічної допомоги, провідних транспортних університетів України. 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини