Експертні консультації щодо практичного впровадження закону про реформування Внутрішніх військ у Національну гвардію України

10 червня 2014 року у приміщенні Нацдержслужби України в рамках Програми Україна – НАТО

з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони (далі – Програма Україна – НАТО) розпочались дводенні експертні консультації щодо практичного впровадження закону про реформування Внутрішніх військ у Національну гвардію України.

Метою заходу став обмін досвідом та отримання експертних рекомендацій від представників країн-членів Північноатлантичного Альянсу і Женевського центру демократичного контролю над збройними силами щодо удосконалення законодавства з питань безпеки та оборони.

У вступному слові директор Офісу зв’язку НАТО в Україні Марчін Кожіел подякував присутнім за небайдужість та зацікавленість у вирішенні питання реформування Національної гвардії України, а також висловив сподівання на те, що отриманий досвід сприятиме покращенню суспільно-політичного становища України.

У свою чергу заступник Голови Нацдержслужби України Олександр Скопич, зазначив, що Нацдержслужба України зацікавлена в належному забезпеченні органів державної влади та органів місцевого самоврядування високопрофесійними фахівцями, що здатні компетентно виконувати на державному, регіональному і місцевому рівнях завдання з питань європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва, інших питань, що прямо чи опосередковано пов’язані із забезпеченням національної безпеки України.

Крім того, з промовами виступили командувач Національної гвардії Каліфорнії, ад’ютант-генерал Девід С. Болдуін та перший заступник начальника штабу Національної гвардії України Олександр Олещенко, які підкреслили важливість проведення експертних консультацій щодо реформування сектору безпеки і оборони України.

У заході взяли участь представники Головного управління Національної гвардії України, Женевського центру демократичного контролю над збройними силами, Офісу зв’язку НАТО в Україні, РНБО, посольств Сполучених Штатів Америки, Французької Республіки, Литовської Республіки, Латвійської Республіки, Королівства Норвегії, Італійської Республіки в Україні та експерти інших країн.

 

Довідково

Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма Україна – НАТО передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. 25 грудня 2012 року відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором Програми Україна – НАТО, а також основним виконавцем заходів з виконання Програми Україна – НАТО.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини