Відбулось робоче засідання Ради швейцарсько-українського проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток громадянських компетентностей в Україні»

27 січня 2015 року у приміщенні Національної академії державного управління при Президентові України відбулось робоче засідання Ради швейцарсько-українського проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (DOCCU).

 

Головною метою проекту є підтримка сталого розвитку громадянського суспільства шляхом поширення знань про освіту для демократичного громадянства та освіту з прав людини в Україні через систему навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування та систему післядипломної освіти вчителів і керівників шкіл.

Захід відкрили президент Національної академії державного управління при Президентові України Юрій Ковбасюк та директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані.

У ході робочого засідання виступили члени Ради проекту, які окреслили основні досягнення та результати його впровадження вродовж першого року реалізації.

До учасників заходу звернулась директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець, яка підкреслила актуальність зазначеного проекту в контексті підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема модернізації державного управління та державної служби на основі демократичних цінностей і принципів ефективного урядування. Разом з тим, було зазначено, що однією з передумов реформування державної служби на сьогодні є підвищення професіоналізму і компетентності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Крім того, під час робочого засідання було обговорено стратегію реалізації проекту в Україні та визначено його пріоритетні напрями і перспективи подальшої реалізації.

У заході взяли участь представники секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, представники міжнародних організацій, експерти проекту, викладачі, аспіранти та слухачі Національної академії державного управління при Президентові України.

 Довідково:швейцарсько-український освітній проект «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (DOCCU) реалізується в Україні в рамках Швейцарської стратегії співробітництва для України на 2011-2014 роки, а саме в рамках її напрямку «Місцеве самоврядування і публічні послуги». Донором проекту є Швейцарська Конфедерація, а головним виконавцем проекту виступає Цюріхський педагогічний університет (Швейцарія). Бенефіціарами проекту виступають Національне агентство України з питань державної служби та Міністерство освіти і науки України. Головними партнерами з реалізації проекту є Цюріхський педагогічний університет, Національна академія державного управління при Президентові України, Київський обласний інститут післядипломної освіти та Одеський обласний інститут удосконалення вчителів. Тривалість першої фази проекту – з 01 вересня 2013 року по 30 вересня 2015 року.

Фотогалерея

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини