Відбулося засідання Координаційної групи з реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони

05 лютого 2015 року в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбулось чергове засідання Координаційної групи з реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко у вступному слові привітав учасників засідання, а також окреслив основні здобутки роботи Програми протягом 2014 року. У свою чергу керівник Програми Ове Уруп-Медсен розповів про пріоритетні напрями діяльності на наступні роки.

Під час заходу був обговорений план заходів Програми на 2015 рік. Крім того учасники обговорили концепцію програми Третьої щорічної конференції Програми, проведення якої заплановано на березень поточного року. Учасниками було прийнято рішення щодо актуалізації складу робочої групи, яка займається підготовкою до впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади.

У заході взяли участь заступник Директора Офісу зв’язку НАТО в Україні
Анн-Крістін Б’єрген, представники Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України, Дипломатичної академії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Управління державної охорони України, Служби безпеки України, Національної гвардії України та вищих навчальних закладів.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли участь директор Марина Канавець та перший заступник директора Юлія Лихач.

Довідково: Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором та основним виконавцем заходів з виконання Програми.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини