Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Канавець Марина Володимирівна повернулася з навчального візиту, який проходив у Великій Британії

 З 1 по 7 липня відбувся навчальний візит українських посадовців до Великобританії, який проходив у рамках проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні». Метою візиту є надання Національному агентству України з питань державної служби та зацікавленим органам державної влади можливість ознайомитися та обговорити правила і процедури управління людськими ресурсами у Великій Британії.  

         Учасниками візиту були представники Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Національного агентства України з питань державної служби, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та інші посадовці, відповідальні за управління людськими ресурсами та реформування державної служби. Керівником навчального візиту була директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Канавець Марина. Навчальний візит надав українським та європейським посадовцям можливість обговорити теми, які є особливо важливими для Європейського Союзу в галузі розвитку державної служби в Україні, зокрема:  

• призначення, роль і управління діяльністю політичних радників;

• використання постійних і короткотермінових контрактів для державних службовців;

• використання внутрішнього просування по службі та зовнішнього набору на різних рівнях системи державної служби;

• сфера компетенції керівників вищого корпусу державної служби у кадрових питаннях.

      Також у ході візиту було проведено ряд зустрічей, на яких було обговорено пріоритетні питання підготовки нормативно-правових актів і положень, які забезпечать реалізацію нового Закону України «Про державну службу», зокрема питання класифікації посад, профілів компетентностей. Крім цього обговорено теми, що охоплюють такі сфери: інновації у сфері кадрової діяльності, плани щодо покращення якості управління людськими ресурсами, вироблення і впровадження кадрової політики та політики оплати праці державних службовців, забезпечення державної служби ресурсами.

        Під час візиту відбулися зустрічі з представниками Міністерства у справах бізнесу інновацій та професійної освіти, Комісії з питань державної служби, Академії оборони, Канцелярії Уряду та інших органів державної влади Великобританії.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини