Відбувся семінар-тренінг на тему: «Використання інструментів інституціональної розбудови Twinning і Taiex в Україні»

 24 квітня 2015 року у приміщенні Міністерства молоді та спорту України (далі – Мінмолодьспорт) відбувся семінар-тренінг з питань використання інструментів інституціональної розбудови Twinning і TAIEX в Україні для представників Мінмолодьспорту.

Мета семінару-тренінгу– сприяти підвищенню обізнаності представників органів державної влади щодо можливостей залучення технічної допомоги у рамках інструментів інституціональної розбудови Twinning і TAIEX, а також ознайомити із механізмами та процедурами використання інструментів Twinning і TAIEX в Україні.

Захід відкрив заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан. У вітальній промові він наголосив на необхідності залучення технічної допомоги у рамках інструментів інституціональної розбудови Twinning і TAIEX для Мінмолодьспорту, а також висловив надію на подальшу плідну співпрацю.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець привітала учасників семінару-тренінгу та розповіла про ефективну діяльність Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у контексті сучасних реформ.

В ході семінару були представлені практичні результати впровадження інструментів інституціональної розбудови Twinning і TAIEX, узагальнені основні напрями міжнародної діяльності Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та окреслені ключові моменти європейського інструмента підтримки проведення реформ та сприяння економічної і політичної стабільності – Східне партнерство.

Крім того, учасників семінару було ознайомлено із досвідом реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли участь начальник відділу управління проектами – Оксана Іщук, начальник експертно-аналітичного відділу – Іван Рощин, заступник начальника відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком – Анастасія Терех, а також завідувач сектору координації TAIEX – Юлія Василько.

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна-НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором та основним виконавцем заходів з виконання Програми.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини