Відбулося третє засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

18 травня 2017 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося третє засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка у підвищенні безпеки перевезення небезпечних вантажів мультимодальним транспортом в Україні». 

Проект впроваджується спільно з Міністерством громадських робіт та транспорту (Королівство Іспанія), Міністерством навколишнього середовища, енергетики та моря (Французька Республіка) та Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща).

Метою проекту є покращення мультимодальної системи перевезень небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом в Україні, а також вдосконалення мультимодального сполучення відповідно до загальноєвропейських норм та стандартів.

Учасників засідання привітав партнер постійного радника проекту Антон Щелкунов, який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку у формуванні державної політики з транспортизації, реалізації та контролю вимог щодо перевезення небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом.

Секторальний менеджер з транспортної політики Теодора Андрєєва надала коментарі до квартального звіту проекту та наголосила на важливості посилення співпраці між партнерами проекту Twinning, що сприятиме досягненню обов`язкових результатів. Крім того було відзначено, що відбувся значний прогрес у структурних та формальних підходах до впровадження проекту Twinning.

Керівник проекту від Королівства Іспанія, Голова підрозділу з питань інспекційного нагляду за наземним транспортом Міністерства громадських робіт та транспорту Луїс Мартінес Хіменес та керівник проекту від Республіки Польща, виконуючий обов`язки заступника Генерального інспектора дорожнього транспорту Лукаш Брила наголосили на важливості проекту для України, адже він сприятиме посиленню інституційної спроможності Міністерства інфраструктури України та ефективному перевезенню небезпечних вантажів на території України в цілому.

Молодший керівник проекту від Французької Республіки, Голова місії з питань перевезення небезпечних вантажів Міністерства навколишнього середовища, енергетики та моря Клод Пфовадель зауважив, що важливим для подальшої реалізації проекту є переклад на українську мову міжнародних нормативно-правових актів у сфері перевезення небезпечних вантажів.

Постійний радник проекту Twinning, заступник директора Бюро інспекційного нагляду Генерального інспекторату дорожнього транспорту Міхал Пєшхала та партнер постійного радника проекту Антон Щелкунов представили квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами та визначивши плани на наступний звітний період. Зокрема, було поінформовано про прийняте рішення щодо створення робочих груп для подальшої реалізації проекту, закріплених за кожним компонентом.  

Керівник проекту від України, заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та відзначив, що наразі  проходять місії у рамках компонентів А, В та С щодо аналізу міжнародного та національного законодавства у сфері перевезення небезпечних вантажів.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Участь у засіданні також взяли представники Генерального інспекторату дорожнього транспорту Республіки Польща, Міністерства інфраструктури України, Державної служби України з безпеки на транспорті та інші заінтересовані сторони.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року
№ 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини