Голова НАДС Костянтин Ващенко перебуває з навчальним візитом у м. Осло (Королівство Норвегія) з питань державного управління.

Представники Комісії з питань вищого корпусу державної служби на чолі з Головою Національного агентства України з питань державної служби Костянтином Ващенком на запрошення Центру зі зниження ризиків корупції в оборонному секторі (CIDS) перебувають у м. Осло (Королівство Норвегія) з навчальним візитом з питань державного управління.

Члени Комісії зустрілися з керівництвом Асоціації регіональних і місцевих влад Королівства Норвегія. На зустрічі, зокрема, обговорювалися питання розвитку публічної служби на муніципальному рівні під час проведення адміністративно-територіальної реформи.

Програмою навчального візиту передбачено ознайомлення членів Комісії з питань вищого корпусу державної служби з європейським досвідом щодо системи державного управління, розподілу повноважень між державними секретарями та міністрами, процедур добору персоналу на посади вищого корпусу державної служби, а також дотримання принципів і правил доброчесності державними службовцями.

Участь представників Комісії у заході дозволить налагодити співпрацю з норвезькою стороною, застосувати у своїй роботі кращі практики проведення конкурсів на посади категорії «А», а також ознайомитися з процедурами щодо перевірки доброчесності державних службовців під час добору і призначення на посади державної служби. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини