Відбулась міжнародна конференція на тему: «Потреби і можливості розвитку людських ресурсів органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації».

5 жовтня 2017 року відбулась міжнародна конференція на тему: «Потреби і можливості розвитку людських ресурсів органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації».

Організовано Національним агентством України з питань державної служби спільно з Представництвом Фонду Ганса Зайделя в Україні з метою обговорення сучасних потреб і можливостей розвитку людських ресурсів органів місцевого самоврядування та підготовки пропозицій щодо актуальних напрямків їх розвитку.       

У вступному слові Голова НАДС Костянтин Ващенко привітав учасників з нагоди відкриття конференції і наголосив на необхідності та важливості подальшої плідної співпраці з Представництвом Фонду Ганса Зайделя, який відзначає 25-річчя діяльності в Україні. Ващенко зазначив, що одним з найбільш пріоритетних завдань НАДС залишається створення єдиної цілісної і ефективної системи безперервного професійного навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, адже це забезпечить формування якісного складу державних органів та органів місцевого самоврядування.      

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода презентував динаміку формування об’єднаних територіальних громад, підкресливши необхідність постійного навчання і підвищення професійної компетенції кадрів органів місцевого самоврядування, які забезпечуватимуть якісне надання адміністративних і комунальних послуг.

Водночас депутат Європейського Парламенту, заступник голови Комітету з економічних і фінансових питань в Європейському Парламенті, заступник голови Фонду Ганса Зайделя Маркус Фербер окреслив основні напрямки діяльності співпраці Фонду з центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та представниками громадського суспільства.

В свою чергу, президент Національної академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда акцентував увагу на основних проблемах розвитку людських ресурсів органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації і підкреслив важливість створення відповідної системи підвищення кваліфікації, яка має бути реалізована в системі надання освітніх послуг.

Учасники конференції мали змогу розглянути потреби розвитку персоналу органів місцевого самоврядування в умовах проведення реформи децентралізації і обговорити питання реформування системи професійного навчання державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

Крім того, було представлено основні положення проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» і узагальнено систему інструментів та пропозицій щодо напрямків розвитку людських ресурсів.

У заході взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, голови міських, сільських, селищних рад і об’єднаних територіальних громад України, голови асоціацій органів місцевого самоврядування, представники Фонду Ганса Зайделя в Україні. 

Завантажити фото

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини