Олександр Саєнко: У 2018 році завершиться реформа 10 пілотних міністерств

У 2018 році завершиться реформа 10 пілотних міністерств. Про це заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

В першому півріччі 2018 року завершується пілотний проект з реформування 10 міністерств першої хвилі. "Скоро ми завершимо формування інституційної карти щодо кожного пілотного міністерства. Визначимо, що будемо робити з невластивими міністерству функціями: передаємо місцевим органам влади чи розробляємо альтернативні рішення",- сказав Олександр Саєнко.

Він також підкреслив роль очільників міністерств в тому, як відбувається конкурсний набір на нові посади в міністерствах, що реформуються. Втім, не завжди вдається швидко знайти достойних кандидатів на вакантні посади. "Добре і швидко конкурси прийшли в Мін'юсті. З іншого боку ми бачимо, що в Міністерстві охорони здоров'я дуже вимогливі до якості кандидатів. Тому конкурси частково переоголосили. В МОЗ поки що знайшли тільки двох кандидатів на п'ять вакантних посад генеральних директорів директоратів", - додав Міністр.

Нагадаємо, у 2017 році розпочалась реформа 10 пілотних міністерств першої хвилі. Мета реформи - перетворити міністерства на потужні аналітичні центри з формування політики. Восени розпочались конкурси на посади фахівців з питань реформ, які відбуваються за оновленою конкурсною процедурою. 27 грудня 2017 р. Кабінету Міністрів затвердив Концепцію оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, яка містить загальну рамку реформи.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини