Нове партнерство: Меморандум про співпрацю між КНТЕУ та НАДС

7 травня 2018 року Київський національний торговельно-економічний університет та НАДС підписали Меморандум про співпрацю, метою якого є залучення НАДС до розроблення, запровадження та якісного виконання студентами КНТЕУ освітньо-професійних програм у галузі знань «Публічне управління та адміністрування».

Відповідно Статті 4 Меморандуму НАДС бере участь у діяльності КНТЕУ з питань:

  • моніторингу ситуації на ринку праці та освіти, вивчення потреб професійного середовища, запитів роботодавців;
  • дослідження існуючої та прогнозної ситуації, підготовки пропозицій щодо відкриття нових освітніх програм;
  • удосконалення існуючих освітніх програм;
  • розробки освітніх програм, навчальних планів, стандартів вищої освіти КНТЕУ;
  • видів, форм, засобів навчання, у т.ч. практичної підготовки студентів;
  • формування професійних та інших компетентностей майбутніх фахівців;
  • проведення підсумкової атестації студентів.

Голова НДС Костянтин Ващенко у своєму виступі зазначив, що минуло два роки від прийняття нового Закону України «Про державну службу». За цей час прийнято понад 40 нормативно-правових актів на реалізацію його положень.

Крім того, усвідомлюючи, що здійснення в Україні структурних реформ, зокрема державного управління, державної служби, місцевого самоврядування та територіальної організації влади вимагає високого рівня професійної компетентності та професійного розвитку державних службовців, посадовців органів самоврядування, Урядом схвалено Концепцію реформування системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

Ректор КНТЕУ Анатолій Мазаракі акцентував: «Сьогодні ми укладаємо меморандум, у який закладено нові ідеї та сподівання, партнерські відносини з підготовки майбутніх державних службовців, участь у навчальному процесі, освітні та наукові дослідження, студентська практика та працевлаштування. Я покладаю великі сподівання на цей меморандум і вірю, що він відкриє нові можливості для підготовки професійних фахівців для державної служби».

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини