Європейська Комісія представила проект переговорної рамки з Україною

Єврокомісія представила проект переговорної рамки з Україною, який тепер має розглянути Європейська Рада. Європейська Комісія також обговорила усний звіт щодо прогресу України у реалізації додаткових кроків, визначених в межах Пакету розширення 8 листопада 2023 року. Усний звіт буде представлено Європейській Раді.

Далі Європейська рада розгляне підготовлену переговорну рамку. Найближче засідання заплановане на 21-22 березня. Головуюча країна у Раді ЄС (наразі Бельгія до 30 червня 2024 року) представить узгоджену спільну позицію ЄС на першій міжурядовій конференції з Україною. Це означатиме початок безпосередніх переговорів про вступ.

Разом з Україною Єврокомісія представила переговорну рамку для Молдови. Також рекомендовано відкрити переговори про вступ з Боснією та Герцеговиною.

 

Довідково:

Переговорна рамка встановлює принципи та підходи для переговорів про вступ з кожною країною-кандидатом. Проєкт рамки складається з трьох частин: 1) принципи, що регулюють переговори про вступ, 2) зміст переговорів і 3) процедура переговорів.

Метою переговорів є ухвалення Україною права ЄС у повному обсязі та забезпечення його повного виконання.

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини