Відбулась робоча зустріч з експертами Центру з питань доброчесності в оборонному секторі (CIDS)



Метою зустрічі було обговорення результатів Аналітичного дослідження з наданням висновків та рекомендацій органам державної влади, спрямованого на вдосконалення процедур прийняття рішень у сфері формування державної політики у законодавчій та виконавчій владі, проведеного у рамках виконання заходів, передбачених пунктом 2.2.4.1.1 Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки (далі – аналітичне дослідження).

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець привітала всіх присутніх, подякувавши та відзначивши важливість співпраці з Центром з питань доброчесності в оборонному секторі (CIDS), та презентувала результати аналітичного дослідження.

У ході зустрічі учасники обговорили окремі питання виконання аналітичного дослідження та підготовки висновків та рекомендацій, зокрема експертами CIDS підкреслено важливість дотримання принципів доброчесності під час прийняття рішень щодо формування державної політики, а також врахування практики європейських країн щодо залучення консультаційних та аналітичних компаній для отримання незалежної оцінки стану справ у певній сфері державної політики тощо.

«Дане аналітичне дослідження може стати гарною базою для подальшої роботи у напрямі удосконалення процедур прийняття рішень в Україні», – зазначив Damir Ahmetovic, експерт CIDS.

Зустріч проведено в рамках громадського та експертного обговорення висновків та рекомендацій за результатами аналітичного дослідження, передбаченого пунктом 2.2.4.1.2 Державної антикорупційної програми на 2023 — 2025 роки.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини