Відбулося засідання з відбору пропозицій для реалізації проекту Twinning для Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України

17 квітня 2024 року у гібридному форматі відбулося засідання з відбору проектних пропозицій від країн-членів Європейського Союзу, які виявили бажання стати партнерами Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (далі - Адміністрація судноплавства) у реалізації проекту Twinning «Інституційна підтримка Державної служби морського та річкового транспорту України у впровадженні законодавства ЄС, норм та стандартів з питань безпеки судноплавства».

Метою проекту Twinning є забезпечення виконання міжнародних зобов'язань України у сфері контролю державного порту, державного прапора та прибережної зони, морської освіти та охорони людського життя на морі.

Зі вступним словом до учасників звернулась Тііна Хаккарі, асистент з питань фінансів та контрактів Представництва Європейського Союзу в Україні, яка привітала учасників зустрічі та представила порядок денний.

В свою чергу, потенційні партнери від консорціуму країн у складі Іспанії, Німеччини та Польщі представили досвід функціонування морського та річкового транспорту в країнах, які вони представляють, та винесли на розгляд оціночного комітету пропозиції щодо майбутньої співпраці в рамках зазначеного проекту Twinning. Крім того, потенційний керівник проекту представив команду, окресливши досвід кожного з її членів. 

Разом з тим, потенційні партнери від консорціуму країн у складі Латвії, Литви та Естонії висловили свою підтримку Україні та презентували досвід у сфері регулювання та управління водного транспорту, акцентуючи увагу на інституціях, які регулюють питання у відповідній сфері. Водночас, представники країн зазначили про значний потенціал членів команди, представивши їх основні досягнення.

Крім того, представники країни-члена Європейського Союзу Італії, як потенційні партнери, наголосили на важливості партнерства з Україною в рамках проекту Twinning та винесли на розгляд пропозиції щодо можливої співпраці. Потенційним керівником проекту також були представлені члени команди, які мають значний досвід роботи у сфері регулювання морського та річкового транспорту та надання експертної підтримки в рамках інструментів Twinning i TAIEX.

У засіданні взяли участь потенційні керівники та постійні радники проекту від згаданих країн, представники Адміністрації судноплавства, Представництва Європейського Союзу в Україні та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла начальник відділу управління проектами Олена Гончарук.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини