Восьма наглядова рада проекту Twinning для Державної служби інтелектуальної власності України

31 березня 2016 року у приміщенні Державної служби інтелектуальної власності України відбулося восьме засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні».

Проект впроваджується Державною службою інтелектуальної власності України спільно з Іспанським відомством з питань патентів та торговельних марок і Відомством з питань патентів та торговельних марок Данії.

Метою проекту є посилення адміністративного потенціалу та компетенції Державної служби інтелектуальної власності України, надання пропозицій щодо ефективних правових заходів протидії контрафакції і піратству, а також забезпечення ефективного застосування законодавства і санкцій проти порушників прав інтелектуальної власності. Проект спрямований на зниження рівня піратства та створення відповідно до законодавства ЄС сприятливих умов для покращення інвестиційного клімату в Україні шляхом підвищення ефективності державної системи охорони і захисту прав інтелектуальної власності.

З вітальним словом до учасників засідання звернулася виконуюча обов’язків Державної служби інтелектуальної власності України Антоніна Малиш, яка подякувала європейським експертам за допомогу у процесі розробки низки законодавчих актів України у сфері інтелектуальної власності та зосередила увагу на проблемних моментах у ході імплементації проекту. Керівник проекту від Королівства Іспанія Крістіна Фернандез та постійний радник проекту Twinning Пабло Роденас прокоментували поточну ситуацію щодо імплементації необхідних законів у сфері інтелектуальної власності.

Крім того, в ході наглядової ради були обговорені ключові події, які відбулися за останній звітний період, а також представлено заплановані орієнтовні заходи на наступний звітний період.

У робочій зустрічі взяли участь представники Державної служби інтелектуальної власності України, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної фіскальної служби України, Вищого адміністративного суду України та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла заступник начальника відділу управління проектами Юлія Василько.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба здійснює координацію впровадження інструмента інституціональної розбудови TAIEX.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини