Відбулося перше засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної фіскальної служби України

06 квітня 2016 року у Державній фіскальній службі України відбулося перше засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

Проект впроваджується Державною фіскальною службою України спільно з Федеральним Міністерством фінансів Федеративної Республіки Німеччина, Міністерством фінансів Республіки Польща та Митною службою при Міністерстві фінансів Литовської Республіки.

Метою проекту є створення бази для ефективного функціонування інтегрованого управління кордонами у митній сфері України.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся Голова Державної фіскальної служби України, керівник проекту від України Роман Насіров, який підкреслив важливість впровадження проекту Twinning в контексті реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, представив основні досягнення проекту протягом першого звітного періоду та відзначив вагомий внесок партнерів проекту від країн-учасників консорціуму в рамках реалізації проекту, що сприятиме підвищенню рівня захисту кордонів, зменшенню транскордонної злочинності, розвитку торгівлі та подоланню корупції.

У свою чергу, керівник проекту Райнер Бойсель наголосив на своєчасній та ефективній реалізації заходів проекту упродовж звітного періоду, що зумовлює формування ефективного бачення майбутніх кроків та напрямів діяльності в контексті забезпечення досягнення обов’язкових результатів проекту.

Постійний радник проекту Детлеф Щесни представив на розгляд учасників наглядової ради квартальний звіт проекту, окресливши основні заходи, що відбулись протягом звітного періоду в рамках 3 компонентів, зокрема здійснено загальний огляд нормативно-правової бази, реалізовано порівняльне дослідження кола повноважень Головних управлінь ДФС в Одеській, Київській та Львівській областях у сфері комплексного управління кордонами, проведено аналіз антикорупційної системи у митній сфері. Разом з тим, було представлено основні рекомендації щодо забезпечення прозорості, простоти митних процесів, швидкості митного оформлення та відсутності проявів корупції у відповідності до кращих європейських стандартів

Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь у заході взяв керівник сектору «Управління кордонами та митницею» Карой Шуш, який представив основні коментарі та зауваження до квартального звіту, а також який висловив готовність європейської сторони до всебічної підтримки реалізації проекту.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Інна Бєлобратова, завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини