Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Підготовка до державної служби як механізм формування управлінської еліти»

13 травня 2016 року у Національному агентстві України з питань державної служби завершилась міжнародна науково-практична конференція на тему: «Підготовка до державної служби як механізм формування управлінської еліти».

Захід організовано за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська асоціація «Кадетська співдружність», спільно із Нацдержслужбою та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, за підтримки Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки та оборони.

Зі вступним словом виступив Голова Нацдрежслужби Костянтин Ващенко, який привітав  учасників конференції та відзначив важливість формування нової управлінської еліти, як важливої складової модернізації державного управління в контексті європейської інтеграції.

Крім того, з вітальними промовами виступили Керівник Головного департаменту з питань національної безпеки та оборони адміністрації Президента України Покотило Олексій Іванович,  керівник Програми Україна – НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони Ове Уруп-Медсен та Голова Ради Всеукраїнської асоціації «Кадетська співдружність» Володимир Чеповий.

У рамках конференції відбувся обмін думками щодо формування системи військово-патріотичного виховання шляхом розвитку інфраструктури військових ліцеїв та ліцеїв з підвищеної військово-фізичною підготовкою та формування лідерських якостей та готовності служінню українському народові.

Зокрема, Микола Ляхович, начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту  України, звернув увагу присутніх на важливості розвитку національно-патріотичного виховання у молоді.

Сергій Максименко, Директор Інституту психології імені  Г.С. Костюка НАПН України розкрив психологічні особливості професійних якостей, необхідних для формування державної еліти.

Ігор Глова, Директор департаменту Служби зовнішньої розвідки України акцентував увагу присутніх на важливості формування безперервної системи освіти для патріотично налаштованої молоді та залучення ліцеїстів для продовження навчання в профільних закладах освіти.

Практичні аспекти функціонування військових ліцеїв та ліцеїв з підвищеною військово-фізичною підготовкою розкрив на прикладі Сумського державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Юрій Свідлов, начальник «Кадетського корпусу ім. І. Харитоненка».

За результатами конференції досягнуто домовленостей щодо подальших кроків у  розбудові інституційної спроможності військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою,  подальшого розвитку нормативно-правового забезпечення функціонування професійних закладів освіти.

Актуально? Розкажіть друзям!

Медіа

Підписатися на новини