ДНІ ІНСТИТУЦІЙНОЇ РОЗБУДОВИ

09 – 10 червня 2016 року у м. Брюссель, Королівство Бельгія відбулося щорічне засідання національних контактних осіб з впровадження інструментів інституційної розбудови Twinning, TAIEX та програми SIGMA «Дні інституційної розбудови – 2016» за сприяння Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення.

З нагоди 20-ої річниці впровадження інструмента TAIEX цього року учасникам засідання буде представлено нове бачення його використання, основні досягнення реалізації політики Розширення та сусідства, а також ініціативи Європейської Комісії з метою посилення його ефективності та результативності.

Під час засідання представники Європейської Комісії презентували кращі практики та інноваційні заходи впровадження інструментів інституційної розбудови, здійснили комплексний огляд згаданих інструментів та обговорили низку питань, пов’язаних з ключовими пріоритетами усіх країн-партнерів, а також питання гендерної рівності у рамках надання допомоги ЄС.

У день відкриття привітання та огляд майбутніх перспектив для інструментів інституційної розбудови TAIEX і Twinning висловив Комісар ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханнес Хан, а від Нідерландської сторони з вітальним словом виступив Посол Карола ван Рейнсувер, постійний представник Королівства Нідерландів Комітету з питань безпеки та політики ЄС.

10 червня 2016 року, окрім обговорення питань щодо новацій інструмента Twinning та програми SIGMA, відбулась окрема зустріч представників країн-членів ЄС з метою підбиття підсумків проведеного засідання.

У зазначеному заході взяли участь представники Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Кіпру, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Ірландії, Італії, Латвії, Литви, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швеції та Великої Британії; Албанії, Боснії та Герцеговини, Косово, Чорногорії, Сербії, Македонії та Туреччини; Алжиру, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Єгипту, Грузії, Ізраїлю, Йорданії, Лівії, Молдови, Марокко, Палестини, Тунісу та України, а також Турецько-кіпрської громади.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у конференції учаcть взяла заступник начальника відділу управління проектами Юлія Василько.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини