Відбулась урочиста конференція з нагоди закриття проекту Twinning для Державної служби інтелектуальної власності України

05 липня 2016 року у приміщенні Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» відбулася урочиста конференція з нагоди закриття проекту Twinning «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні».

Проект впроваджувався Державною службою інтелектуальної власності України спільно з Іспанським відомством з питань патентів та торговельних марок і Відомством з питань патентів та торговельних марок Данії.

Метою проекту було посилення адміністративного потенціалу та компетенції Державної служби інтелектуальної власності України, надання пропозицій щодо ефективних правових заходів протидії контрафакції і піратству, а також забезпечення ефективного застосування законодавства і санкцій проти порушників прав інтелектуальної власності. Проект було спрямовано на зниження рівня піратства та створення відповідно до законодавства ЄС сприятливих умов для покращення інвестиційного клімату в Україні шляхом підвищення ефективності державної системи охорони і захисту прав інтелектуальної власності.

З вітальним словом до учасників засідання звернулася виконуюча обов’язки Голови Державної служби інтелектуальної власності України Антоніна Малиш, яка представила основні досягнення впровадження проекту, зокрема, розроблення низки нормативно-правових актів України у сфері інтелектуальної власності, зазначила проблемні питання, що виникли у ході його реалізації, а також подякувала європейським експертам за надану підтримку. Постійний радник проекту Twinning Пабло Роденас привітав усіх присутніх з успішним завершенням та висловив готовність у подальшому брати участь у спільних проектах.

З промовами виступили Керівник відділу торгівлі та економіки Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж, Голова Вищої ради юстиції України Ігор Бенедисюк, Керівник відділу економічного розвитку і навколишнього середовища Сонсолес Морієс Альварез, які підкреслили важливість проекту для України, відзначивши міцні відносини, які склались між партнерами у ході його реалізації, що сприятиме ефективному впровадженню поставлених цілей у майбутньому.

У заключній конференції взяли участь представники Державної служби інтелектуальної власності України, Представництва Європейського Союзу в Україні, а також вітчизняні та міжнародні експерти. Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року
№ 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба здійснює координацію впровадження інструмента інституціональної розбудови TAIEX.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини