Засідання координаційної групи з питань впровадження інструмента ТАІЕХ

 26 січня 2017 року в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбулось засідання координаційної групи з питань впровадження інструмента ТАІЕХ.

Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко привітав учасників засідання та наголосив на тому, що продовжується плідна робота щодо реалізації інструмента ТАІЕХ в Україні, а також зазначив, що на Щорічному засіданні національних контактних осіб з впровадження інструментів інституційної розбудови Twinning, TAIEX та програми SIGMA «Дні інституційної розбудови» Україна вкотре була визнана лідером серед країн Європейської політики сусідства щодо кількості проведених заходів ТАІЕХ та залучених до участі у них представників органів державної влади.

Директор Адміністративного офісу програми Twinning Марина Канавець презентувалазвіт про результати залучення технічної допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEXза 2016 рік та представила проект плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX, розроблений на основі пропозицій, наданих органами державної влади.

Крім того, координатор секторів Управління державними фінансами та прозорості бюджету, ТАІЕХ Представництва Європейського Союзу в Україні Наталія Старостенко представила результати залучення інструмента ТАІЕХ у 22 країнах-партнерах Європейської політики сусідства, а також висвітлила нові тенденції розвитку ТАІЕХ, визначені Європейською Комісією.

Під час засідання члени координаційної групи обговорили проект плану та ухвалили рішення щодо його затвердження.

З метою виконання пункту 12 постанови КМУ № 32 «Про затвердження Порядку підготовки, схвалення та виконання плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX» від 13 січня 2016 року затверджений план буде надіслано на розгляд Кабінету Міністрів України.

У засіданні взяли участь представники Нацдержслужби, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України,Міністерства закордонних справ України,Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Представництва Європейського Союзу в Україні.

Довідково: Нацдержслужба є координатором інструментів інституційної розбудови Twinning, TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини