Робоча зустріч з представниками Програми “U-LEAD”

26 червня 2017 року відбулась робоча зустріч Голови НАДС Костянтина Ващенко з представниками програми «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав та можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку».

 Костянтин Ващенко наголосив на важливості міжнародної співпраці з метою ефективної розбудови системи професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, як одного із завдань реформи державного управління.

 Під час заходу були обговорені питання підготовки концепції реформування системи професійного навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, в тому числі, експертної допомоги щодо її розробки. Крім того, забезпечення ефективної координації системи професійного навчання із залученням представників НАДУ, навчальних закладів з підготовки магістрів у галузі знань «Публічне управління та адміністрування», центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

 У зустрічі взяли участь Фолькер Штампе, начальник відділу з посилення спроможностей програми «U-LEAD з Європою», Андрій Гевко, координатор з розвитку спроможності та тренінгів Центрального офісу реформ при Мінрегіоні, Олександр Глазков, начальник відділу організації професійного навчання, Марина Канавець, директор Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС та Володимир Юрченко, директор Центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

 Довідково:

Основною метою Програми «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» є підтримка створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян, що передбачає (1) посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також (2) вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

Ці ключові напрямки відображаються у двох програмних компонентах:

компонент 1, за реалізацію якого відповідає GIZ, стосується передусім координації та посилення спроможностей на вертикальному і горизонтальному рівнях на всій території України – від рівня громад до районного, обласного та центрального рівнів;

компонент 2, за реалізацію якого відповідає SIDA, передбачає створення ефективних центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). При цьому основна увага приділяється щойно об’єднаним громадам і роз’яснювальній роботі на національному рівні.

Програма “U-LEAD” впроваджується за підтримки Європейської Комісії, Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку (Німеччина), Міністерства закордонних справ Данії, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства закордонних справ Польщі, Міністерства закордонних справ Швеції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини