Рішельє-Форум 2023: Міжнародна співпраця задля розвитку інституційної спроможності публічної служби

У рамках Рішельє-форуму публічної служби під час панелі «Панель міжнародна співпраця задля розвитку інституційної спроможності публічної служби» виступили низка експертів. Зокрема Девід Біш керівник академічних програм EF Language Learning Solution – компанії партнера НАДС з вивчення англійської мови відзначив відданість начанню, що продемонстрували учасники програм в Україні. 

«Наша місія відкривати світ через освіту. Маємо досвід співпраці з Урядом України з точки зору тестування і навчальних програм. Ми відчуваємо там  усвідомлення, що іноземна мова є ключем, що дозволяє Україні мати голос у міжнародній спільноті і стати частиною об’єднаної Європи», - зауважив Девід Біш.  

Він відзначив, що з програмами EF Language Learning Solution можна працювати за відсутності електрики чи зв’язку. «З точки зору безпеки, актуальної для України, це практичне спосіб. Навчальні курси було адаптовано під професійні вимоги в Україні, зокрема для різних груп державних службовців. Це дозволяє відстежувати рівень навчання і підтверджувати отримані сертифікати», - наголосив Девід Біш. 

Акіхіто Танака, Президент Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) наголосив, що був вражений під час візиту до України у липні 2023 відданістю державних службовців роботі. «Після початку повномасштабної війни JICA завдяки співпраці з НАДС продовжує приймати на навчання українських публічних службовців. У липні 2023-го JICA і НАДС уклали Меморандум про співпрацю для підвищення кваліфікації державних службовців. Ідеться про короткострокові тренінги, довгострокові програми, зокрема Стипендіальний проєкт з розвитку людських ресурсів. Це дозволяє нам розвивати лідерський потенціал державних службовців в Україні», - підкреслив Акіхіто Танака.

Станіслас Геріні, Міністр з питань трансформації державного сектору та державної служби Французької республіки відзначив, що в умовах війни організація Рішельє-форуму є викликом. «Українській публічній службі довелося витримати колосальні випробування і адаптуватися до них. Але вона продовжує надавати людям послуги навіть у критичних умовах війни», - зауважив Станіслас Геріні. Він запевнив українців у підтримці Франції і свого Міністерства. 

«Знайомий з українською реформою оплати праці. Ми провели дві дискусії на політичному і технічному рівнях. Адже самі запускаємо реформу систему оплати праці на держслужбі. Продовжимо працювати над пошуком рішень, що відповідають нашим національним особливостям. Наші експерти готові допомогти Україні, аби обрані вами реформаторськими рішення стали можливостями. Французькі школи державної служби із їхніми значними навчальними можливостями у вашому розпорядженні», - наголосив Станіслас Геріні. 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини