Наталія Алюшина зустрілася з представником Посольства США

Зарплатний кейс та реформа системи оплати праці державних службовців стали головними темами під час зустрічі Голови Національного агентства України з питань державної служби Наталії Алюшиної із дипломаткою з економічних питань Посольства США Сарою Лонгбрейк. 

Наталія Алюшина детально розповіла про підготовку реформи, її перспективи та необхідні кроки. Вона наголосила, що фундамент реформи – законопроєкт № 8222, прийнятий у першому читанні в липні 2023 року. Наразі документ готується у Парламенті до другого читання. За словами Голови НАДС, у цьому документі закладено основи нової системи оплати праці, що ґрунтується на фаховості, результативності, мірі покладеної відповідальності та особистому внеску кожного працівника. 

Також обговорили актуальний стан справ з огляду на рішення Уряду запровадити у 2024 році нові умови оплати праці державних службовців на основі класифікації посад, які визначено в Законі України «Про Державний бюджет України на 2024 рік». Для цього державними органами всіх рівнів проведено класифікацію посад, що дало можливість запровадити з 1 січня 2024 року оплату праці за новими умовами. Окремо, Наталія Алюшина підкреслила, що поки ідеться про перший крок в рамках реформи. Власне комплексна реформа вступить у дію після прийняття і набрання чинності ключового акта законодавства – законопроєкту № 8222.

Учасники зустрічі також обговорили важливість розширення співпраці в рамках реформи державної служби, зокрема, з питань доброчесності.

 

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини